Enguany, gràcies al suport i ajuda de l’AMIPA i la Direcció del centre, el nostre col·legi tornarà a participar en la Lliga Nacional de Debat. Com a novetat respecte al curs passat, en aquesta nova edició de la Lliga hi poden participar tant alumnes d’ESO com alumnes de batxillerat. Es tracta, doncs, d’una competició pensada per alumnes d’entre 15 i 18 anys, en la que, com ja sabeu, un conjunt d’equips de diferents col·legis han de debatre sobre temes polèmics i d’actualitat. El que es preten amb aquesta Lliga és fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, i on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal. La participació en una iniciativa com aquesta és, al marge de resultats finals, tot un guany pels alumnes.

Els primers en entrar en competició seran els alumnes de batxillerat el proper 20 de desembre. El debat tindrà lloc en el nostre centre i enfrontarà el nostre col·legi amb el col·legi Llaüt. Per la seva part, la Lliga de debat d’ESO començarà al gener.

Agraim d’avantmà als nostres representants de l’AMIPA (David Benito), la Direcció, alumnes i professorat, la implicació i l’esforç per intentar deixar ben alt el nom de La Salle Palma. Ànims i bona sort!!!

Abans de començar amb la Lliga, el proper dia 14 de desembre la UIB acollirà una xerrada-taller sobre debat i oratòria a la que estau tots convidats, alumnes, pares i mares, professors, etc.