Història

El col·legi La Salle rep el nom de sant Joan Baptista de la Salle que, al final del segle XVII, es va associar amb uns mestres per mantenir escoles dedicades a nins pobres. Amb ells va fundar les Escoles Cristianes i l’Institut dels Germans de les Escoles Cristianes, que els serví de plataforma. El col·legi La Salle de Palma és, doncs, continuació de l’obra iniciada per sant Joan Baptista de la Salle.

El col·legi La Salle de Palma va iniciar el seu camí l’any 1904, al número 19 del carrer de la Concepció de Palma. Els seus artífexs van ser els germans de les Escoles Cristianes francesos a qui la llei impedia continuar exercint la seva tasca educadora cristiana a França. Aquests germans van optar per continuar la seva vocació d’educadors cristians en qualitat d’expatriats. Alguns d’ells van fundar a Palma el col·legi Comercial Hispano Francès de sant Joan Baptista de la Salle, que més tard s’anomenà col·legi La Salle.

 

El centre es va traslladar l’any 1950 a la via d’Alemanya número 24, on hi ha els actuals jutjats de Palma. I allà va desenvolupar la seva tasca fins a l’any 1975.

En 1975 la Comunitat i el Centre educatiu es van traslladar a l’actual ubicació, al camí de Son Rapinya, 29.
39 ° 35’01 .47 “N 2 ° 37’09 .99” E


Mostra un mapa més gran

Al llarg d’aquests anys d’història, el centre ha estat un referent d’educació humana i cristiana per als habitants de Palma i dels seus voltants. Per poder atendre totes les persones que ho necessiten, es decidí demanar el règim de concert.

Comunitat de Germans

Al nostre centre hi ha una comunitat de Germans de La Salle.
En els orígens van ser un grup de Germans francesos que en 1904 van començar a fer comunitat i a donar classe al carrer Concepció a Palma.
Durant més de 100 anys aquesta manera de ser comunitat ha assegurat la missió de La Salle a la nostra escola.
Els Germans són religiosos laics, que viuen en comunitat i consagren a Déu tota la vida, fent realitat l’Evangeli mitjançant l’educació.
La comunitat de Germans està oberta per compartir pregària, temps de recés i poder conviure amb els Germans i Associats que la formen.
Hi pots posar-te en contacte per correu electrònic: comunidadpalma@lasallevp.es
o també per telèfon: 971 78 31 89.