Benvinguda

Benvinguts a la pàgina web del col·legi. L’objectiu principal d’aquesta pàgina web és mostrar els valors que donen suport a la nostra tasca educativa: el compromís social, la qualitat màxima i la voluntat de servei, així com l’interès per tots aquells avantatges que ens ofereix la tecnologia. Volem comunicar el que som i el que fem, així com els principis cristians que inspiren la nostra proposta educativa.

Breu història de La Salle a PALMA

El col·legi La Salle rep el nom de sant Joan Baptista de la Salle que, al final del segle XVII, es va associar amb uns mestres per mantenir escoles dedicades a nins pobres. Amb ells va fundar les Escoles Cristianes i l’Institut dels Germans de les Escoles Cristianes, que els serví de plataforma. El col·legi La Salle de Palma és, doncs, continuació de l’obra iniciada per sant Joan Baptista de la Salle.

El col·legi La Salle de Palma va iniciar el seu camí l’any 1904, al número 19 del carrer de la Concepció de Palma. Els seus artífexs van ser els germans de les Escoles Cristianes francesos a qui la llei impedia continuar exercint la seva tasca educadora cristiana a França. Aquests germans van optar per continuar la seva vocació d’educadors cristians en qualitat d’expatriats. Alguns d’ells van fundar a Palma el col·legi Comercial Hispano Francès de sant Joan Baptista de la Salle, que més tard s’anomenà col·legi La Salle.

 

El centre es va traslladar l’any 1950 a la via d’Alemanya número 24, on hi ha els actuals jutjats de Palma. I allà va desenvolupar la seva tasca fins a l’any 1975.

En 1975 la Comunitat i el Centre educatiu es van traslladar a l’actual ubicació, al camí de Son Rapinya, 29.
39 ° 35’01 .47 “N 2 ° 37’09 .99” E


Mostra un mapa més gran

Al llarg d’aquests anys d’història, el centre ha estat un referent d’educació humana i cristiana per als habitants de Palma i dels seus voltants. Per poder atendre totes les persones que ho necessiten, es decidí demanar el règim de concert.