Dia 11 de febrer, fruit de la reflexió del començament de la jornada els alumnes es van disposar per grups i van redactar el que suposava per l’alumnat el dia mundial de la dona i la nina en la ciència. Els següents escrits són la seva creació i l’han volgut compartir amb tota la comunitat educativa:

Marc Escribano, Rosa Frau, Esperança Frau, Alicia Fuster, Cintia Huete, Marina Kleber i Víctor Thomás 

Actualment, és cert que cada vegada més es defensa una igualtat en tots els àmbits tant socials com laborals, però qualsevol persona que es trobi inclosa dins un d’aquests col·lectius es pot adonar que això no és completament cert. Així i tot, a mesura que passen els anys es pot observar una millora. Aquesta igualtat no es veu tan reflectida en l’àmbit científic, com podem observar per exemple en carreres d’enginyeries, on el percentatge de dones és dràsticament baix. Motiu pel qual, hem d’incloure que les científiques es poden trobar més enllà de les ciències de la salut, i donar visibilitat a totes les científiques que han estat eclipsades per altres científics. L’única diferència entre els científics i les científiques són dues lletres, no els seus coneixements o habilitats. 

Sofía Elías, Aina Fornés, Marina Juan, Cati Rayó, Marina Simonet, Elena Terrasa. 

Antigament les tasques de la figura femenina estaven encaminades a la llar i si alguna tenia representació al món de la ciència, era mínima, invisibilitzada i infravalorada. A més. Solia considerar-se una professió d’homes i si es realitzava algun descobriment important o projecte nou no es tenia en compte la dona, donaven el mèrit a l’home encara que estigués menys format. 

Fins i tot, la minoria de dones que estaven al capdavant d’una investigació científica havien d’utilitzar pseudònims per poder tenir les mateixes oportunitats que els homes. 

Actualment, és important visibilitzar la figura de la dona a la ciència, ja que així les noves generacions normalitzaran la seva participació activa. Tot i que encara queda molta consideració per part de la societat. 

També, es coneix que Rosalind Franklin va formar part del descobriment de l’estructura de l’ADN juntament amb dos companys, i avui dia només se’ls dóna el reconeixement a ells, quan ella va morir per les radiacions rebudes a causa de la seva implicació en el projecte. 

Aina Martí, Laura Conca, Silvia Sánchez, AC, Marina 

Durant molt de temps les dones hem estat allunyades del coneixement, infravalorades i menyspreades. Avui en dia, a causa de la nostra lluita hem pogut canviar les coses dins la societat i en el món científic, demostrant que el gènere d’una persona no s’associa a la capacitat del coneixement. 

Així ho varen demostrar na Margarita Salas, María Blasco, Rosa Menéndez i moltes altes dones més que el món desconeix. 

Gràcies a totes aquestes dones va començar una gran revolució científica que actualment ha obert porta a moltes dones per seguir el seu camí. Perquè les dones també som ciència! 

Marc Roca, Maribel López, Jose Maria González, Joana Martínez i Diego Amengual

En la situación actual, las mujeres científicas sufren una inferioridad de condiciones laborales comparado con los hombres. Como por ejemplo, mujeres en edad fértil con pocas facilidades para poder quedarse embarazadas, por ese motivo, tienen menos opciones para optar altos cargos, ya sea en el laboratorio, o diferentes trabajos que se desempeñan diariamente en un hospital. 

A la hora de optar a un puesto de trabajo, se debería tener en cuenta los conocimientos, experiencia laboral, etc antes de elegir entre una persona u otra por el simple hecho de ser del sexo contrario.