Durant el segon trimestre d’aquest curs els alumnes de cinquè de primària van fer realitat un projecte que girava entorn del coneixement, l’empatia i el respecte cap a tots els éssers vius.

L’arc de sant martí simbolitzava, amb els seus set colors, cada un dels set grups cooperatius que hi ha dins les aules del nivell, es relacionava amb una emoció i investigaven la situació d’un animal amenaçat o en perill d’extinció.

Durant el desenvolupament d’aquest s’han treballat de manera transversal els continguts de diferents assignatures, donant un caire més globalitzador i competencial a les tasques.

En primer lloc van començar fent una recerca, van triar quin animal volien conèixer i treballar durant les sessions del projecte. Varen fer especial esment en com la publicitat pot ajudar a sensibilitzar sobre les situacions crítiques que viuen moltes espècies d’éssers vius que veuen el seu futur més proper degut a l’acció o l’omissió dels humans.

Després van crear tota una sèrie de presentacions, murals i maquetes que reflectien i concentraven tota la informació que havien trobat i sobretot com, des de la nostra realitat era possible ajudar a revertir les problemàtiques que els envoltaven. Durant dos horabaixes van mostrar a la resta dels companys d’educació primària tota la feina que havien preparat.

Finalment entre tot l’alumnat es van fer polseres que durant dies es van poder vendre a l’etapa, famílies i coneguts. Amb tots els doblers recaptats es va fer un donatiu per tal de donar suport a dues entitats locals que treballen amb animals abandonats a Palma. Com acte final es va fer una trobada on aquestes van poder explicar la seva tasca amb cans i moixos i se’ls hi van donar tots els doblers aconseguits amb la venda de les polseres.

A continuació unes imatges de la clausura del projecte: