Durant tot l’any les alumnes de 2n del Cicle Formatiu de Grau Superior en Educació Infantil al mòdul Desenvolupament Socioafectiu han estat treballant de valent. Han aprés moltes coses, n’han reafirmat d’altres, n’han qüestionades unes quantes i han corregit pensaments que creien adequats i que després del seu treball han vist que tal vegada no ho eren tant.

No sols han aprés el camí que segueix el desenvolupament afectiu dels infants, el seu desenvolupament sexual, el social i el moral i com avaluar i intervenir en tots ells, la importància del límits, en què consisteix un càstig i en si és convenient o no…sinó que també han treballat moltíssim les emocions. Han vist la gran importància que té l’educació emocional i la seva influència en el desenvolupament harmoniós o no de la persona. Han aprés en que no hi ha emocions bones ni emocions dolentes i que totes són necessàries. Sense unes, no existirien les altres. I tot això des de la pràctica, des del descobrir les nostres pròpies emocions per poder entendre les dels altres. Ha estat un treball molt dur i fins i tot molest a alguns moments quan ens sortia una emoció que volíem que es mantingués amagada i no ho aconseguíem. Hem plorat, hem rigut, hem sentit ràbia a algun moment, ens hem enfadat, ens hem sorprès, hem sentit tendresa, tristor…però sobretot ens hem sentit estimades, compreses, respectades i acompanyades durant cada una de les emocions que ens anaven sorgint.

Per no oblidar la importància de les emocions, cada una de les alumnes va elaborar una farmaciola emocional. No és altra cosa que una farmaciola per tenir a casa, a l’escoleta, a l’espai familiar… a qualsevol lloc. Dins ella trobem objectes, elements que ens ajuden a superar una emoció que no ens agradi, que ens faci sentir malament o, fins i tot, que ens pugui fer “mal”. Plena de remeis “màgics” capaços de calmar un nin quan es sent trist, o de tranquil·litzar a aquell que té por, o tranquil·litzar al que s’ha enrabiat… Vos en deixem una mostra fotografiada.

Ha estat un curs meravellós on tot això s’ha vist incrementat pel fet de ser el darrer any de les nostres alumnes. De ben cert que les trobarem a faltar!