Projecte “Vivim el Nadal” a 2n i 4t de primària

Durant tot el que portem del mes de desembre, els alumnes de 2n i 4t de primària han dut a terme el projecte “Vivim el Nadal”, l’objectiu del qual era que els alumnes coneguessin tots els aspectes d’aquesta celebració i poguessin aprofundir en la importància del seu sentit. Per treballar aquest projecte s’han realitzat moltes activitats, de manera transversal pel que fa al conjunt d’assignatures, tant a dintre com a fora de les aules.

A 2n de primària, per exemple, s’han treballat les exposicions orals sobre els coneixements que els al·lots tenien del Nadal i sobre la tradició d’aquesta festa a d’altres països; s’han fet treballs manuals, com elaborar un arbre nadalenc amb material reciclat o pintar mandales per decorar les classes i els passadissos; s’han escrit les desitjades cartes als reis d’Orient i s’han après poesies evocant l’esperit del Nadal. Sobre tot, cal destacar la visita que els avis dels nens d’aquest curs realitzaren a les seves aules. Va ser una experiència molt emotiva i emocionant veure com avis i nets intercanviaven impressions sobre aquesta festivitat. A partir de les preguntes dels propis alumnes, els avis compartiren la seva experiència sobre com era viure i celebrar el Nadal fa tants i tants d’anys. Per la seva banda, els alumnes respongueren recitant unes poesies que s’havien preparat per a aquesta ocasió.

 

També cal destacar la representació teatral d’una escena bíblica relacionada amb el primer Nadal que els propis alumnes executaren al Teatre Drac de l’escola.

 

Pel que fa als alumnes de 4t de primària, la dinàmica a l’hora de desenvolupar aquest projecte ha estat similar. Ells també han realitzat moltes i variades activitats. També començaren decorant les aules i passadissos amb neules i flors de Nadal, per passar després a fer un betlem per a cada aula. Els alumnes de 4t han tingut també un paper molt actiu en la campanya del rebost que es va posar en marxa a inicis de desembre i que reunia diferents donacions per als col·lectius més desfavorits. L’elaboració d’un còmic de Nadal i d’una postal amb una poesia, la preparació d’una christmas song en anglès, el taller de torró i espelmes, l’amic invisible i la creació d’una iMovie nadalenca, han estat altres de les activitats que s’han duit a terme.

 

Per últim, aquest projecte “Vivim el Nadal” ha culminat avui mateix al Trui Teatre amb el festival musical de primària, on cada curs de 1r a 6è ha cantat diferents nadales per celebrar l’arribada de les festes.