La Salle Palma somia ciència

Amb l’objectiu de celebrar de manera pràctica, dinàmica i divertida un dia dedicat a la ciència experimental, La Salle Palma s’ha unit avui divendres 31 de març a la iniciativa que s’ha engegat a tots els centres del nostre sector. La Salle somia ciència s’ha plantejat com una jornada en la qual els alumnes de cursos superiors de 3r i 4t d’ESO i de 1r de batxillerat han guiat un seguit d’experiències de “laboratori” per als companys d’Educació Primària i Infantil. aquesta jornada d’avui es perllongarà fins el proper dimarts.

Ja des de primera hora, hem pogut entrar en matèria a travès d’unes reflexions matinals realitzades pels respectius professors i elaborades amb un cert contingut científic. Després d’això, els alumnes de 1r de Batx C i D (modalitat científica i tecnològica), organitzats en grups de 3 alumnes, han realitzat un experiment en cadascuna de les classes de E.P., de 1r fins a 6è. Ha estat una experiència sorprenent i molt engrescadora que els alumnes han viscut amb molta expectació. Així, han pogut apreciar mostres sobre alguns dels diferents indicadors de pH que existeixen a partir de dissolucions en aigua. També han pogut experimentar com és una erupció volcànica a partir de la reacció que resulta de la combinació de diferents substàncies químiques. Aquestes activitats dutes a terme a cada classe s’han desenvolupat durant un temps màxim de 30-40 minuts i s’han estructurat en tres parts: experiment, explicació de l’experiment i projecció de vídeo.

Pel que fa als alumnes de 1r i 2n d’ESO que avui tenien alguna classe de ciència, han aprofitat l’avinentesa d’aquesta jornada científica per realitzar activitats variades i relacionades amb la ciència (projeccions, experiments, fòrums ….).

Per la seva banda, els alumnes d’Infantil han realitzat reflexions guiades també per altres alumnes de batxiller sobre el tema de l’estalvi d’aigua.

En general, ha estat una jornada diferent i instructiva que ens ha servit per apropar l’univers científic als nostres alumnes, per fomentar i estimular l’adquisició d’aquest tipus de coneixement i per nodrir la curiositat d’una manera molt divertida.

Enhorabona a tots els alumnes i professors implicats!!!

 

 

Alguns dels panells fets servir per a les reflexions realitzades amb els alumnes d’Infantil:

 

 

 

Vídeos de les reflexions realitzades amb els alumnes d’Infantil

 

 

Vídeos d’alguns dels experiments realitzats a Primària

 

Retalls a la premsa local sobre aquesta jornada