Conferència sobre diversitat lingüística

El nostre exalumne Miquel Valdivia, membre del Grup de Lingüistes per la Diversitat (GLiDi), de la Universitat de Barcelona, ha vengut a fer una conferència interessantíssima titulada “La diversitat lingüística i el seu futur” per als alumnes de primer de batxillerat.

El ponent ha començat fent una ullada a la diversitat lingüística del món, seguidament ha explicat com funciona el procés de substitució lingüística i ha acabat analitzant la llengua catalana dins el context global. Els alumnes han après que una llengua no és solament un codi per a la comunicació, sinó que cada llengua és un ésser viu que nodreix i es nodreix de la realitat que l’envolta. Totes les llengües són igual d’importants i totes s’han de respectar i estimar. Quan una llengua es deixa d’usar, mor, i amb ella tot el seu món. Una dada esfereïdora que ens ha transmès en Miquel ha estat que cada mes moren aproximadament dues llengües. Amb això es calcula que, devers l’any 2100, entre el 50 i el 90 per cent de les llengües actuals hauran desaparegut.

Miquel Valdivia és llicenciat en Lingüística General amb menció en català i rus per la Universitat de Barcelona i durant un any va estar formant-se a l’Institut d’Estudis Africans de la Universitat de Colònia, Alemanya.

Miquel, esperam poder comptar amb tu l’any que ve un altre pic. Recorda que La Salle sempre serà ca teva!